johannalilian

Benvärk del 2

Publicerad 2012-04-28 20:00:30 i Fotografier, Kommentarer (4)

Okej, här kommer den andra anledningen (läs föregående inlägg). Efter promenaden tog jag och Anna oss in till stan, genom Rådhusparken där de hade satt igång fontänen, förbi Hemköp och vidare till Anna där vi käkade middag. Senare på kvällen åkte vi in till Kulturhuset Spira där vi hade bokat biljetter till en konsert som de skulle ha där. Spelade gjorde ingen mindre än bästa Jonathan Johansson. Och alltså hjälp, vad bra han var. Har aldrig sett honom live förut, så det var verkligen så kul! Åååh. Köpte en affisch efteråt och kände mig starstruck och töntig, men han var snäll och skrev "tack för allt" på den. Varsågod tänkte jag och undrade vad han syftade på! Efteråt spelade I'm from Barcelona och det är ju ett fint gäng det också. Haha.


Så, husomhelst. Därav allt ont i benen, en lång stund av ståendes och hoppandes! Nu ska jag snart åka in till stan igen för en biokväll med mina flickor. Ha en bra kväll!

Benvärk del 1

Publicerad 2012-04-28 09:58:22 i Fotografier, Kommentarer (3)

Idag är det lördag och mina ben värker. Det beror på två saker, och här kommer den första. Jag och Anna var på fotopromenad igår. Vädret var ju så himla fint, så jag tog med mig Anna och kameran till Huskvarnaberget och knatade runt bland vistipporna. Ända upp till Utkiksplatsen gick vi, och när vi kom tillbaka hem var benen trötta, frisyren blåsig och minneskorten fulla med vitsippor.


Den andra anledningen skriver jag om senare. Nu ska jag borsta tänderna och pysa till skolan för en gångs skull! Hej så länge!

Favoritplatsen

Publicerad 2012-04-26 22:39:11 i Fotografier, Kommentarer (2)

Jamenjuste. Jag glömde ju helt bort torsdagens tema. Tog en springtur, bakade scones och handlade istället. Jag har också blivit hemskt sugen på att fota också apropå ingenting. Det finns en backe utanför mitt hus med en massa fina träd och vitsippor. Kanske att jag flänger runt med kameran där imorgon eller så. Stillade fotosuget för stunden och letar i arkivet efter fina bilder. Dessa bilder på Zimba hittade jag i en mapp som jag alltid bläddrat förbi med tanken "nä dom var nog inte så bra". Men efter lite redigering så blev det ju inte så himla tokigt!

The Concept

Publicerad 2012-04-26 10:06:29 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (4)


The ConceptThe ConceptThe ConceptThe ConceptThe ConceptThe ConceptThe Concept

Igår var jag och några vänner från skolan på kåren. Jag är ju inte ute sådär fruktansvärt ofta, men ibland händer det att jag får feeling och hänger med ut någon onsdag. Igår spelade dessutom The Concept på kåren, så nu var det ju inget snack om saken. Vi hade sjukt kul, och The Concept var grymma! Ja. Han är ju inte ful, den där David. Hehe.

24 april

Publicerad 2012-04-24 19:47:18 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Idag fyller min kära fader år. Så, innan jag sticker ut och springer lite nu så tänkte jag bara säga grattis! Och igår fyllde förresten fin-kusin Maria år...så jag passar på att säga grattis till dig med, nu när jag ändå är igång. Puss på er, vi ses till sommaren!

Marcus Birro och kvällskaffe

Publicerad 2012-04-20 15:30:21 i Fotografier, Kommentarer (1)

På mitt pluggschema som jag har gjort stod det att jag hade en massa att läsa igår. Dock blev det inte riktigt så, eftersom jag, några vänner och ca 750 personer till hängde i Kungsporten för att lyssna på Marcus Birro. Det kändes lite konstigt, Marcus Birro i Huskvarna liksom. Men det var riktigt intressant och förutom Birro så bjöds det på bra musik med Julia Alvgard också. Efteråt följde Arvid och Olivia med mig hem på en kopp kaffe, sjukt värt att hoppa pluggandet för. Det får jag ta igen idag istället!

Ugglor i mossen

Publicerad 2012-04-18 21:59:59 i Illustrationer, Kommentarer (15)

Ja hörrni. Torsdag igen, helt galet. Vart tar dagarna vägen? Jag vet inte riktigt hur jag känner för det här med att dagarna går så fort. Sommaren kommer närmare, vilket ju är helt underbart! Men med sommaren kommer också tentor, deadlines och sommarjobbsångest. Oh well. Det tar jag i något annat inlägg, för nu är det ju torsdagsbilden som ska upp. Med temat I skogen som inspiration blev resultatet detta. Lite färgglada ugglor på en färgglad gren.


Hos Smäm finns resten av torsdagbilderna, kolla in vetja!

Förresten! Den röda ugglan uppe i hörnet är numera tillägnad min kära vän Sara, som råkar tycka om ugglor extra mycket!

Skissar

Publicerad 2012-04-18 16:57:28 i Skisser och teckningar, Kommentarer (1)

Idag är det en sån där mellandag. Har varit i skolan på förmiddagen, men känner att jag är på väg att bli förkyld så jag har inte kännt mg så himla pigg. Men jag ignorerar det för tillfället eftersom jag inte alls har tid att bli sjuk. Sitter och skissar på torsdagstemat istället, och jag tror det kan bli bra!

skiss

Linköpingshelg

Publicerad 2012-04-15 23:49:36 i Fotografier, Kommentarer (1)

Jag insåg nu att jag har undanhållit viktig information. Den här helgen har det ju ekat tomt på bloggen, men det har en väldigt rimlig förklaring! Den här helgen har jag nämligen spenderat i Linköping med några av mina finaste flickor! Vi har lunchat, promenerat, ätit finmiddag, tittat på film, blivit nostalgiska till gamla 90-talslåtar, skrattat så sjukt mycket och fikat ännu mer. Med en sådan här helg i bagaget så ska jag nog klara av en veckas plugg ändå, så tack för det vänner!


Var helt slut när jag kom hem igår så jag degade ner i soffan, såg en film och satt bra där hela kvällen. Imorse försov jag mig och ville verkligen inte gå upp. Men solen skiner och nu har jag fått i mig en kopp kaffe så det kommer nog bli en bra dag ändå. Ha en fin måndag!

Porträttfotografering

Publicerad 2012-04-12 10:08:29 i Fotografier, Kommentarer (0)

Huamej säger jag bara. Hade en bra idé på torsdagstemat har jag för mig, men igårkväll när jag tänkte att jag skulle göra något med det så kunde jag inte någonstans minnas vad den var. Kanske hade jag drömt det? Ett tecken på att det är mycket att tänka på i skolan. Gjorde ett schema igår över april och maj, vilka sidor i kurslitteraturen jag ska läsa när och så vidare. Huamej! Men det är tur att vi inte bara har massa kurser i webbprogrammering och annat klurigt i alla fall! Igår hade vi lab i porträttfotografering, så jag och mina vänner hängde i skolans fotostudio halva eftermiddagen. Hejarns kul!
Här är ett kort jag knäppte av på Isabell. Fantastiskt fin flicka, detta...

Påskhelgen

Publicerad 2012-04-09 10:32:47 i Fotografier, Kommentarer (0)

Eftersom jag totalt glömde bort att använda min kamera under hela påskhelgen, shame on me, så kommer här ett utdrag från mina Instagram-bilder istället! Under påskhelgen har jag gosat med Baloo, som vi har varit hundvakter åt, ätit en hejdlöst massa mat, klippt till brorsan och sprungit runt i gräset med hundarna. Och såklart varit med släkt och vänner i stort sett hela tiden.


Baloo Baloo påskmat påskmat bror hundarna

(Följ mig gärna på Instagram, där heter jag johannalilian)

Good Friday

Publicerad 2012-04-06 19:58:44 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Glad Påsk

Publicerad 2012-04-06 10:55:51 i Fotografier, Kommentarer (1)

Åh ledighet, jag har saknat dig! Har haft så mycket att tänka på i skolan den här veckan, så jag är helt slut i huvudet. Det ska bli väldigt skönt att ta bussen mot Stockholm senare idag och fira påsk med min familj. Men först ska jag nog ta den obligatoriska kaffen på Espresso House med Anna! Ha en jättefin påskhelg!

eastereaster

Greta

Publicerad 2012-04-01 20:51:42 i Skisser och teckningar, Kommentarer (2)

En helg som inte har varit speciellt märkvärdig är snart slut. Jag tänkte krascha ner i soffan och se en film. Men först tänkte jag visa resultatet av infallet jag fick tidigare idag när jag hade tråkigt. Dock borde jag lära mig att sluta rita då jag börjar bli uttråkad, för som det är nu så fortsätter jag att rita ändå och slarvar istället. Och så var jag ju dum nog att välja bilden med MÖRK bakgrund. Jag menar, vem orkar egentligen sitta och rita svart i evigheters evighet? Tur att jag är fräck nog att fuska pyttelite i photoshop...

gretagarbo

Inte det bästa jag gjort, men i alla fall bättre än den senaste jag gjorde av samma bild. Den blev så ful att jag nästan med flit spillde stearin på den, och trots det envisas mamma att hon ska ha upp den på väggen...


Prenumerera och dela