johannalilian

Boken på jobbet

Publicerad 2012-06-30 18:51:06 i Inspiration, Kommentarer (2)

Idag, vid ett tillfälle då det var lite mindre att göra på jobbet, tog jag mig tid att titta på lite vackra mönster och illustrationer. Det är ju nämligen så att vi säljer den här boken av Lotta Kühlhorn, och jag har liksom gått och småtittat i den nästan varje gång jag är inne och jobbar. Så jag tittade lite vidare på hennes hemsida vad hon har gjort och så, och blev så sjukt inspirerad! Jag känner verkligen att jag så himla gärna skulle vilja jobba med sånt här i framtiden!

Alla bilder är hämtade från Lotta Kühlhorns hemsida.

spektor

Publicerad 2012-06-29 18:49:38 i Skisser och teckningar, Kommentarer (2)

Dags att visa resultatet från den där regniga dagen, då jag fick för mig att vara lite kreativ! Tycker väl att det blev helt okej. Gick ganska fort, så jag kanske gör en till när jag försöker ta det lite lugnare och inte blir för stressad. Måste öve lite på det! Men, för nu - Regina Spektor så som jag såg henne just då, den där regniga dagen.
 

i en lägenhet på Österängen

Publicerad 2012-06-29 09:54:39 i Fotografier, Kommentarer (10)

Nu när skolan är slut och många av mina klasskompisar har åkt hem så känns det lite tommare än förut. Då är det tur att man har Sandy i en lägenhet på Österängen som man kan hälsa på. I onsdags var jag där och bakade blåbär- och hallonmuffins med kardemumma. Oj tjena vad vi lyckades med dom, det var fler än en som slank ner i magen.

Sommarklänning och jordgubbar

Publicerad 2012-06-28 13:29:36 i Fotografier, Kommentarer (5)

Men ojsan! Vilken positiv överraskning jag fick när jag märkte att ett av mina inlägg låg uppe på blogg.se. Kul, tack för alla fina kommentarer!
 
Idag har jag hunnit köpa mig en sommarklänning och en liter jordgubbar, och som tur är så skiner ju solen idag. Det vore ju dumt att inte ta vara på detta, så därför åker klänningen på, jorgubbarna smakas på och snart tar jag nog cykeln ner till stranden som ligger oförskämt nära. Hoppas ni får en lika bra sommardag!
 

En vanlig frukost

Publicerad 2012-06-27 13:21:32 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (6)

Inatt kunde jag verkligen inte sova. Det var en sån här natt när man bara ligger och väntar, och det känns som om  det går flera timmar och ingenting händer. Trodde jag skulle vara helt död i morse, men det kändes ganska bra. Gick upp, åt frukost, läste lite. Måste vara det att solen skiner idag också. Tror faktiskt att jag är såpass pigg och glad att jag ska ge mig ut och rasta joggingskorna! Sen så känner jag mig lite kreativ också....får se vad jag gör av det!

en solig förmiddag

Publicerad 2012-06-26 22:22:03 i Fotografier, Kommentarer (0)

Ja hörrni. Regn är ju inte det jag önskar högst av allt nu när jag är ledig från jobbet. Igår höll jag på att avlida av tristess, eftersom det spöregnade precis hela dagen. Jag stannade inne och hade liksom inte lust för att göra någonting överhuvudtaget. Stannade i sängen och sträckkollade på film hela dagen ungefär. Därför var det extra fint med sol på förmiddagen så att jag och fina Sandy kunde ta en kaffe på Johans, istället för att sitta inne och kura. Kom igen nu, mer soliga dagar i veckan!


Tagna med min Iphone

What we saw from the cheap seats

Publicerad 2012-06-24 20:50:58 i Fotografier, Kommentarer (39)

Just nu är det grått och regnigt utanför fönstret. Hade det varit fint väder hade jag kanske gett mig på en tur med joggingskorna, men nu är jag inte så sugen på att gå ut alls. Blev lite sugen på att rita något istället, och så såg jag att Regina Spektor släppt nytt album. Snyggt omslag hade det också, så jag tänkte varför inte? Och här sitter jag nu, med te och supergoda knäckemackor och ska försöka mig på något.


[bildkälla#3]

På en gård utanför Tidaholm

Publicerad 2012-06-23 13:39:11 i Fotografier, Kommentarer (3)

Glad midsommardag på er alla! Ligger i min säng och redigerar bilderna från gårdagens midsommarfirande, som var riktigt, riktigt trevligt! Hade till en början inga direkta planer, men lyckades till slut hamna på en gård utanför Tidaholm, där vi tittade på får, dansade kring en pytteliten midsommarstång, plockade blommor och band kransar, åt god mat, pratade, skrattade och umgicks och så vidare. Som sagt, riktigt fint!

Kvällen innan midsommarafton

Publicerad 2012-06-22 10:31:14 i Fotografier, Kommentarer (0)

Tyvärr hade jag inte min kamera med mig, så det fick bli Iphone-bilder denna gång.

Kvällen innan midsommarafton spenderades för min del först på jobbet, där det var lite att göra och varmt som sjutton. Men sen fick jag komma ut i sommarkvällen och möta upp med Sara och Ellen som ville gå till piren och ta en glass. Det gjorde vi, och där satt vi länge och pratade och tittade på solen som gick ner och satte eld på hela himlen.

Kvalitétstid

Publicerad 2012-06-19 15:06:46 i Fotografier, Kommentarer (3)

Jaha, då var andra besöket hemma i Sollentuna snart över. Åker hem till Huskvarna imorgon, jobbar på torsdag. Sen så blir det inget mer Sollentuna förmodligen förrän kanske i augusti eller något. Just nu känner jag att det kommer bli ganska skönt att spendera sommaren i Jönköping, eftersom jag blir rastlös av att bo hemma hos föräldrarna. Däremot kommer jag sakna mina vänner här och allt som vi hittar på tillsammans. Har dock fått spendera lite tid med det gamla gänget, plus att Elsa som har gömt sig på andra sidan Atlanten i över ett år nu, äntligen tog sig hem till Sverige över några dagar. Så kvalitétstid är vad jag har haft de senaste dagarna.
 

Vår lilla gris

Publicerad 2012-06-16 18:19:01 i Fotografier, Kommentarer (6)


Zimba vet precis vad hon ska göra när hon vill ha en godisbit. Nu har dessutom lillasyrran lärt henne så mycket, så varje gång godisbiten kommer fram så visar hon upp varenda litet trick hon kan innan man ens hinner säga något haha! Hon är så duktig, vår lilla gris...

oh cake!

Publicerad 2012-06-14 14:02:39 i Illustrationer, Kommentarer (0)

Okej, nu kommer det lite sötsaker igen. Denna gjorde jag igår kväll, och jag måste säga att det är rätt så skönt att inte har något speciellt inplanerat så att man kan sitta med sånt här för en gångs skull!
Nu är det dock snart dags för lite jobb, hejsålänge!

svensk sommar

Publicerad 2012-06-13 15:29:32 i Fotografier, Kommentarer (3)

Idag har det varit svensk sommar på riktigt här i Huskvarna. Tog mig upp på berget med joggingskorna på och kameran i högsta hugg för en liten fotopremiär! Så himla gött alltså.

care for a cupcake?

Publicerad 2012-06-12 20:26:43 i Illustrationer, Kommentarer (1)

Fick lite feeling nu på kvällen så jag gjorde mig en cupake. Vem vet, det kanske dyker upp ett och annat bakverk framöver!

Frukost i Stockholm

Publicerad 2012-06-12 13:32:31 i Fotografier, Kommentarer (3)

Förra veckan var jag ju i Stockholm över några dagar, och innan jag åkte tillbaka till Jönköping hann jag med en mycket fin frukost med två av mina äldsta vänner. Det är så fint, för egentligen är vi så olika att vi inte borde passa ihop. Men vi trivs med varandra ändå, och nu när vi inte ses så ofta så är det så skönt att träffa dessa två och prata på som om vi alltid hängde ihop. Dessutom var frukosten god, vädret var fint och jag njöt så mycket jag bara kunde!


Nu ska jag boka buss till Stockholm igen, jag måste passa på att åka hem nu mellan jobben för senare i sommar blir det mer jobb och svårare att lämna Jönkan.

gladtjej.se

Publicerad 2012-06-10 17:21:06 i Fotografier, Kommentarer (2)

Idag är jag en glad tjej förstår ni, för:
1. Trots att jag var lite seg och trött på jobbet idag, så har det gått väldigt bra och hon som jag har jobbat med i helgen tyckte att jag hade fixat mina första riktiga arbetspass galant.
2. Efter jobbet smet jag in på Clas Ohlson och köpte mig ett minneskort, så nu kan jag äntligen ta bilder med min nya kamera som jag köpt/fått, hurra hurra! I veckan ska jag nog ut i grönskan och ta lite bilder, måste passa på nu när jag är ledig.

Så hej och välkommen till nya kameran (som är en Canon EOS 600D)

bildkavalkad

Publicerad 2012-06-09 21:29:20 i Fotografier, Kommentarer (0)

Ojdå. Jag har visst slutat skolan för terminen och har ändå fullt upp. Har hunnit jobba lite, åkt fram och tillbaka till Stockholm och jobbat lite till sedan mitt senaste inlägg. Anledningen till det korta Stockholmsbesöket var min fina bror som tog studenten. Känns helt galet att den arga lilla clownen med läppstift runt hela munnen nu har blivit stor och ska jobba i sommar...


Jag och clownbrorsan. Glada studenter. Glad morfar i förkläde. Linslusiga kusiner och vänner. Och så grillpersonalen igen.

Bilder från ett bröllop

Publicerad 2012-06-03 19:10:50 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (3)

Jamen dåså, nu är jag tillbaka. Har haft en märklig vecka, med tentor och plugg, och har liksom inte tänkt på något annat. Lägenheten ser ut som hej kom och hjälp mig, jag är HELT SLUT och trots att sista tentan skrevs i tisdags så har jag inte riktigt kunnat slappna av förrän nu. Har jobbat lite på en tidningslayout med Anna och Erika nu i slutet på veckan, och igår var jag dessutom på bröllop i Växjö. Så roligt och så himla fint, och åh så trött jag var när jag kom hem! Orkade dock inte släpa med mig kameran (ångrar jag nu), så det får bli ett mobilbildskollage istället :) 


Idag har jag träffat Ylva som jag inte sett sen i julas, så det var fint att få ta en fika på Johans och vinka av på stationen. Imorgon ska jag njuta av att för första gången på väldigt länge få sova ut och vakna när jag känner för det!


Prenumerera och dela