johannalilian

Nyårsfint

Publicerad 2011-12-30 18:05:59 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Jaaa, jag är ju inte direkt ute i god tid men då är väl allt som det ska. Jag har varit och handlat större delen av dagen, först i förmiddags med bror. Då var vi på Stockholm Quality Outlet i Barkaby (som vi inte hann i onsdags eftersom vi kom iväg för sent hehe..). Där hittade brorsan en massa snyggt, men jag hittade inget nyårsfint. Däremot var jag ju i centrum med Sandra i igår, och hittade väl lite saker som skulle kunna funka, så när vi var på väg hem från Barkaby så fick brorsan släppa av mig i centrum så att jag kunde fortsätta leta på egen hand. Hittade till slut en fin chiffonblus, som kändes lagom fin när man ska åka ut till en stuga mitt i skogen och fira nyåret med ett gäng av sina bästa vänner. Några smycken fick förresten följa med hem också, bland annat det här halsbandet som jag har tänkt att köpa väldigt länge!


Framför Illustrator

Publicerad 2011-12-29 22:40:24 i Illustrationer, Kommentarer (0)

Nu har det blivit dags att göra något. Sitter här hemma och degar, förutom några avvikande utflykter. Idag var jag inne i centrum och åt  lunch med mina gamla gymnasievän Sandra. Tiden gick lite för fort, eftersom det var så himla trevligt! Men hursomhelst så har jag kännt mig rastlös, och eftersom jag vill göra något lite kreativt men glömt ritblocket i Huskvarna så hamnade jag framför Illustrator. Började med det här, och jag får se vad det slutar!

Små guldklimpar

Publicerad 2011-12-28 13:31:49 i Fotografier, Kommentarer (0)

Snart ska jag och min bror åka iväg till Barkaby och kolla om det finns nåt kul på deras outlet! Vi sa att vi skulle komma iväg tidigt, men det gick inte så bra. Jag har suttit i pyjamas fram till nu haha! Men jag tänkte i alla fall visa lite av det jag fick i julklapp i år. Jag tycker det är ganska så skönt nu när man har blivit lite äldre, för då är det inte den här julklappshysterin som när man var liten. Det blir färre julklappar, men som kanske betyder lite mer. Små guldklimpar! Har bland annat fått lite smycken från bror och syster, lite roliga böcker och så fyra köksstolar. Det är såna där begagnade och fina gamla trästolar som jag tänke måla om. Stolen på bilden fick jag i ett litet paket som en liten representant under julgranen, eftersom de riktiga stolarna stod i förrådet. Men den var också väldigt fin, så den ska nog få stå framme någonstans!


Men nu ska jag göra mig i ordning så jag och bror kommer iväg någon gång. Hej!

Vad som rör sig i mitt huvud

Publicerad 2011-12-27 19:59:31 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Jag ligger här i gästsängen och tänker att jag borde sätta på mig ett par raggsockar, för mina fötter är iskalla. Men jag kommer inte riktigt ifrån datorn...klickar mig runt, hamnar på bra bloggar. En av dem skrivs av min vän Ia. Läste ett inlägg med en text som hon i sin tur läst i en kristen ungdomstidning, och nu vill jag att ni gör en sak. Läs det ni också. För då har ni lite av det som rör sig i mitt huvud, men som kan vara svårt att få ut i en konkret text.


För övrigt. Jag håller på lite i illustrator. Var lite frustrerad igår för jag kände inte riktigt att det blev som jag ville, men det verkar ha släppt lite. Blir kanske något till bloggen! Men nu, raggsockar.

Have yourself a merry little Christmas

Publicerad 2011-12-25 13:17:57 i Fotografier, Kommentarer (0)

Det är rätt knäppt vad fort det går ändå. Man går och väntar och förbereder sig på julen i över en månad, och sen när den väl är här så är den över på en gång! Men så är det ju, det går fort när man har roligt. Vi var hemma hos farmor och farfar i år och firade med släkten på pappas sida. Det blir alltid en massa knasiga upptåg när vi gör det, stämsång i köket och sånt. Jag älskar det! Fast innan vi åkte till farmor och farfar så åt vi en liten julbrunch hemma och öppnade våra paket.

Julfint

Publicerad 2011-12-24 00:51:48 i Fotografier, Kommentarer (0)

Nu skulle jag vilja skriva ett litet inlägg till min mamma. Hon har varit så himla duktig hela veckan med att julpynta, baka och göra julfint. Igår gjorde hon små söta ljus och slog in alla julklappar, och idag har hon gjort julgodis, städat och sprungit runt och gjort fint i hela huset!


Nu ropar dom på mig att det är fika, glöhoppa med precis färdig julskinka skulle jag tro. God jul på er!

Pyssel

Publicerad 2011-12-22 22:37:24 i Fotografier, Kommentarer (0)

Oj, men nu är det ju inte långt kvar. Förutom att jobba så har jag idag hämtat ut och slagit in julklappen till min lillasyster. Sen så har jag också bidragit till pyntandet av vår julgran som jag tyckte behövde lite mer pynt. Vi har dock inte så mycket kul pynt, så jag och llillasyster satte oss vid köksbordet och gjorde vårt eget. Imorgon är det sista jobbdagen, och sen är det jul!


Nu ska jag hjälpa mamma att baka glöhopper! Ett slags bröd alltså.

Frostigt

Publicerad 2011-12-21 19:34:51 i Fotografier, Kommentarer (1)

Önskar att julkänslan ville infinna sig, men jag ska jobba alla dagar fram till jul och snön smälter bort. Jag känner att jag själv har sumpat min chans att julhandla, julpyssla och få in den rätta julkänslan eftersom jag tackade ja till att jobba de närmsta tre veckorna. Men jag behöver det, eftersom jag har blivit smärtsamt medveten om hur mycket det kostar att klara sig på egen hand. Och så är det ju, folk jobbar. Men jag får se om det blir lite bättre när jag har tittat på de två senaste avsnitten av julkalendern. Den här hjälper till lite också.

Jag vill ut och fota också. Dessa bilder tog jag kring första advent förra året, då var det ju frostigt och fint.

Nytt och fräscht. Igen.

Publicerad 2011-12-20 18:19:08 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Ja, då var det gjort. Har bytt bloggdomän, igen. Tillbaka till blogg.se blev det visst, tycker om att man kan bestämma mer över designen här. Jag pluggar ju i alla fall grafisk design! Däremot har jag inte lyckats ta reda på om man kan skapa egna sidor som inte visas på startsidan, alltså sidorna om mig och kameraväskan. De ligger därför nu som inlägg längst ner, vilket ju inte är så snyggt..men efter några inlägg så syns de ju inte, så det får gå helt enkelt. Eller som en av mina lärare säger till allt, "det funkar". Det var bara det för tillfället, hinner inte skriva mer nu för nu ska jag på julbord. Göttans.


Prenumerera och dela