johannalilian

Ny gammal musik och kaffe

Publicerad 2012-02-29 20:31:37 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)


 

Såhär började min dag, med kaffe och en gammal skiva med Jonathan Johansson från 2005 som jag fick låna av Isabell. Bra start, men resten av dagen har jag dessvärre bara varit seg och trött. Tur för mig att jag inte hade några föreläsningar idag.

 

We won't get any younger

Publicerad 2012-02-28 17:56:34 i Fotografier, Kommentarer (3)

Urk vilken dag. Jag har lite ångest inför sommaren med jobb och sådär, och idag har jag bara inte kunnat sluta tänka på att jag måste hitta ett jobb. Får ont i magen nu bara jag tänker på det. Men jag antar att det är i stunder som denna som man ska lita på att Gud är med och backar upp en...dock måste jag nog ta en springtur för att få tankarna på annat ett tag. Men, det har inte bara varit en jobbig dag! Anna, Isabell, Erika och jag har varit ute i solen hela eftermiddagen och sörplat smoothie och kaffe på en bänk vid kanalen.









Tulip

Publicerad 2012-02-27 16:36:48 i Fotografier, Kommentarer (4)

Då var det dags för måndag igen. Vädret blev helt plötsligt lite gråare och kallare, och jag har varit rätt trött idag. Men det gör inte så mycket! Jag har i alla fall tagit in lite vår hemma i form av en bukett söta tulpaner. Inpulsköpte dem igår och nu pyder de mitt köksbord!


Dock kom jag på att jag inte hade någon vas hemma, så jag fick ställa dem i ett latteglas hehe...

Visdomsord

Publicerad 2012-02-26 20:05:11 i Illustrationer, Kommentarer (5)

I torsdags var det ju torsdagstema, som jag brukar haka på varje vecka. Men den här veckan har jag inte riktigt hunnit, så jag satte mig lite nu istället. Temat var ju "efter en text" och faktum är att jag har hållit på med en illustration som från början är inspirerad av en bibeltext. Jag har visat den tidigare i ett ofärdigt format, och här kommer helt enkelt det färdiga resultatet!
Tror jag ska trycka denna, det vore fint med lite visdomsord på väggen!

Fetlördag

Publicerad 2012-02-26 09:08:16 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (5)

Okej, nu kommer det lite mer matbilder här, bara så att ni är beredda på det. Var hos Anna igår, egentligen för att jobba med projektet. Men vi blev hungriga så gjorde vi amerikanska pannkakor till middag, fast det kändes mer som efterrätt. Sjukt lyxiga med créme fraiche och bär och allt! Sen kom Petra förbi med himmelens goda kladdkakemuffins som vi kunde äta till Melodifestivalen, och redan där hade det ju räckt. Men. Jag var ju så revanschsugen sen i tisdags, så jag hade bakat semlor på dagen som jag hade tagit med mig och tänkte bjussa på. Så, vi åt verkligen hur mycket som helst igår kväll! Men gott var det...


Och hörrni. Tack igen för alla fina kommentarer!

Uppdatering: Några har frågat efter receptet, så här har ni det!

Prinsessigt

Publicerad 2012-02-24 18:45:47 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (9)

Oj vilken överraskning jag fick i morse när jag såg att jag var på framsidan på blogg.se! Tack för alla fina kommentarer! Men bara för det har jag dock inte så väldans mycket kul på lager, haha. Men idag har det varit en skön fredag i alla fall, har hängt på Jensens gymnasium i Jönnet för projektet i marknadskommunikation. Efteråt firade vi att det var fredag, att prinsessungen fått ett namn och att vi fått csn-pengarna idag, med en tårta på Wienerkonditoriet.



Och appropå prinsessan så tycker jag nog ändå att Estelle är ett vackert namn. Hade dock hoppats på Lilian. Hehe. Mer jag har gjort idag är att gå och handla i jeansjacka. Vårkänslorna där alltså, oj oj.

Älskar när det händer

Publicerad 2012-02-23 22:59:19 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (11)

Åh idag har det på riktigt varit vår här i Jönköping. +9 grader och strålande sol! Helt underbart, satt med Anna och Erika efter lunch vid en solig vägg i skolan och bara njöt. Inga föreläsningar idag, bara möten (låter flarigare än vad det är), först med projekgruppen i marknadskommunikation, och sen med JIBS United som är internationella handelshögskolans tidning. Tidigare nämnda flickor och jag har ju hand om designen för den, och det ska bli riktigt kul att få göra något spännande med den! Dock känns det som om man kommer råka ut för den klassiska ketchup-effekten, då det är lungt hur länge som helst för att sedan explodera. Men, det gör inget så länge våren är här för att stanna. Efter dagens möten åkte vi förbi A6 en sväng och vårshoppade lite. Kom hem med en massa fina fynd måste jag ändå säga, bland annat lite smycken och ett par solisar för under hundralappen. Älskar när det händer!

Solisarna jag provade för snart ett år sedan, som jag till slut köpte alltså.

Pinteresting

Publicerad 2012-02-22 17:17:49 i Inspiration, Kommentarer (4)

En sak som gör mig lite löjligt lycklig är när man blir tipsad om och upptäcker nya saker. Det kan handla om allt möjligt; bra musik, kul affärer och så vidare. Senaste upptäckten, som jag har stött på på lite olika ställen, är pinterest. En sida där man kan "pinna" bilder man hittar och gillar, lite som en anslagstavla! Om jag till exempel skulle hitta en fin bild på en blogg så kan jag pinna den direkt, till någon av mina "boards", samtidigt som man inte snor något eftersom källan finns kvar. Ett perfekt ställe att samla inspiration på med andra ord! Vet att Emilia (nollfemnolltvå) har tipsat om denna sida tidigare, och jag vet inte om jag är sjukt efter med detta eller så hehe..men man kan hursomhelst fråga om att få ett konto, leta upp vänner, följa varandra och bara pinna på helt enkelt! Perfekt sysselsättning när man sitter uttråkad på bussen, samt något beroendeframkallande också...
Några bilder från min profil som ni har här!

Semlor kan man väl äta när man vill

Publicerad 2012-02-21 22:40:07 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (1)

Nej, det blir inte några fina bilder på smaskiga, söta semlor idag inte! Varför har dom ens en egen dag? Semlor kan man väl äta när man vill! Dumma matdagar som sätter krav på att man måste baka och äta en massa!! Hör ni bitterheten i rösten? För jag erkänner, jag är lite bitter...jag hade tänkt att jag skulle baka egna smaskiga, söta semlor och ta några fina bilder på dem, men degen blev fel och hamnade i soporna. Så för att bli lite gladare så kan jag istället visa min våriga väska som jag unnade mig själv att ta med mig hem idag. Och med den följde det visst med ett par våriga nagellack också..hehe.

Inspiration

Publicerad 2012-02-20 14:18:17 i Inspiration, Kommentarer (0)

Då var ledigheten slut och skolan har börjat igen. Är trött som sjutton, och försöker att hänga med på webbprogrammeringen men det går sådär. Dessutom blev morgonens föreläsning i marknadskommunikation inställd, vilket gjorde att jag kunde tagit sovmorgon. Men ja ä int bitter! Efter lunch tog ja och mina vänner en promenad till Wayne's och köpte choklad (anar något som kan bli en vana här..) och hämtade lite inspiration till en skoltidning på JIBS som jag, Anna och Erika kommer designa och layouta!
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Fyra bilder på min fönsterbräda

Publicerad 2012-02-18 20:00:00 i Fotografier, Kommentarer (2)

Jag har kommit fram till att jag tycker om fönsterbrädan i sovrummet väldigt mycket. Är nöjd med kompositionen liksom. Den är dessutom väldigt jag på något vis. Därför tänker jag nu visa hela fyra bilder på den!


Och juste. Jag skulle ju tränat idag..men Friskis stänger två på lördagar, och jag var där kvart över. Så jag fick snällt traska hem i regnet igen. För att ändå känna mig lite hurtig så städade jag hemma, mycket festligt!

Tittar på bilder

Publicerad 2012-02-18 13:00:01 i Inspiration, Kommentarer (2)

Sitter och dricker kaffe, och tittar på bilder här. Några (som dessa nedan) hamnar i inspirationsmappen. Vill ha en segdag idag, men känner att jag har haft ganska många såna dagar den här veckan..så det får bli ett gympass på Friskis istället!


Ha en fin lördag!!

Vårfredag

Publicerad 2012-02-17 16:22:07 i Fotografier, Kommentarer (3)

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

image description



Idag skulle jag egentligen sitta och hjälpa mina vänner Anna och Erika med en labb i gränssnittsdesign som vi hade förra veckan. Men. Det är ju så fint väder!!! Det kändes så tråkigt att sitta inne hela dagen, så jag tvingade ut dem på en liten promenad. Gick och köpte en varm choklad på Wayne's och gick ut  på piren ett tag. Åh vårfredag!!

Livet är en cirkus

Publicerad 2012-02-16 10:38:05 i Illustrationer, Kommentarer (13)

Då var det dags för min andra kreation i illustratior denna vecka. Och den här är jag riktigt nöjd med måste jag säga! Här kan ni gå in och titta på fler kreationer i temat På cirkus!

My heart again

Publicerad 2012-02-15 23:20:55 i Illustrationer, Kommentarer (2)

Nu sitter jag här, med illustrator till sent på kvällen. Ikväll är det torsdagstemat jag sitter och pysslar med. Blev sjukt inspirerad av veckans cirkustema, och jag är faktiskt snart klar! Men det får ni se imorgon. Nu tänkte jag lägga upp det jag satt med igår. Är faktiskt inte helt klar, men själva grunden är denna:


Som jag har skrivit tidigare så har jag fastnat lite för hjärtat - det faktiskta hjärtat som bultar därinne. Redan här var jag lite inne på samma spår och nu har jag utvecklat detta en aning. Åh det blir så bra känner jag!

Skön tisdag

Publicerad 2012-02-14 21:10:26 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (2)

Åh, den här dagen har blivit så bra till slut. Var lite orolig att min mage skulle vara jobbig men det har jag sluppit. Har suttit mycket framför Illustrator med en ny illustration, och nu på kvällen har jag och Anna suttit och målat muggar! Lite frustrerande när det inte riktigt blir som man tänker sig, men väldigt kul också! Nu sitter vi och degkollar på TV...skön tisdag!

Scones och rosa yoghurt

Publicerad 2012-02-14 09:48:40 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

God morgon vänner! Alla Hjärtans Dag idag, som jag inte bryr mig så väldans mycket över eftersom jag är lyckligt singel. Har lyssnat på Morgonpasset i P3 som har struntat i Alla Hjärtans Dag och pratat äckelkemi hela morgonen, och på mitt sportlovsschema som Anna har gjort åt mig står det kort och gott anti-alla-hjärtans-dag. Men jag åt i alla fall en go frukost! Nästan nybakade scones och rosa yoghurt. Provar Valios laktosfria hallonyoghurt nu, får se om jag slipper magont!

Äntligen klara

Publicerad 2012-02-12 16:01:25 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (1)



Ja här har ni då mina stolar som äntligen är klara efter ett ändlöst slipande och målande (känns det som). Jag är verkligen nöjd med resultatet, och igår köpte jag den där mysiga mattan på Lagerhaus, som jag tyckte passade in i köket tillsammans med stolarna. Nu är det bara köksbordet som jag skulle vilja byta ut! Får se om jag hittar något fint. Nu ska jag dricka smoothie och testa min stackars mage, som kanske kanske har drabbats av något laktosintolerans-tjohej.

Dare you to move

Publicerad 2012-02-11 12:04:05 i Inspiration, Kommentarer (1)

Idag är det lördag och jag känner att den här helgen kommer bli extra bra. Jag vet nämligen att jag inte kommer råka ut för någon ångest på söndag kväll (som man ju gör ibland), eftersom....jag är ledig hela nästa vecka!! Omtentaperiod utan omtentor = sportlov. Det jag sitter och funderar på nu är helt enkelt hur jag ska spendera denna vecka på bästa möjliga sätt. Jag har en del idéer i mitt lilla huvud som vill ut, och som jag har haft ett tag nu, så jag kanske ska ta och göra något åt dem. Jag har en uppsättning vita muggar som jag har köpt färg till och så kanske det blir en liten fotorunda eller något med vännerna. Letar lite inspiration på andra ställen också. Hittade den här, affischen för årets Frizon, gjord av Mattias Käll. Sjukt snygg måste jag säga!


Känner att jag nog måste göra en lista på allt jag vill göra. Hursomhelst, det första jag ska ta tag i är att städa lägenheten. Mina stolar är nämligen klara (bild kommer sen) och allt sista slipande har gjort att det nu är hög tid för städning.

Bed and breakfast

Publicerad 2012-02-10 10:42:03 i Illustrationer, Kommentarer (3)

Denna fredag har jag välkomnat i min säng. Vaknade ganska tidigt och låg och lyssnade ett tag på morgonpasset. Sen när jag kände att det började bli dags för frukost åt jag den i sängen. Och sedan blev jag inspirerad av min sängfrukost och gjorde en liten illustration av den, fortfarande i sängen. Jag älskar min säng. Jag älskar ordet säng nu när jag har skrivit det många gånger. Säng...sääng. Skönt ord, skön grej. Nu mår jag tyvärr lite illa (gjorde det igår också, usch) så nu går jag inte upp för att jag helt enkelt inte orkar. Men jag är ju ledig idag så det gör ju ingenting!


Så såg den ut, god var den. Älskar frukostar också! Hoppas på att inte må illa så länge till, det gick över igår. I sådana fall ska jag nog ta mig en promenad till Friskis! Hej!

Mitt drömliv i ett träd

Publicerad 2012-02-09 17:52:57 i Grafisk design, Kommentarer (1)

Hej kompisar! Idag har jag spenderat i stort sett hela dagen i skolan. Det var inte riktigt planerat, men det jag hade att göra där tog väldigt mycket mer tid än vad jag trodde.  Har suttit framför datorn i ungefär sju timmar och kodat fram en enklare test-startsida typ. Helt slut i ögonen nu...men vad jag i alla fall ville säga med det var att jag inte har fått så mycket tid över till att knåpa på mitt drömlivs-kollage som jag hade velat. Det jag presenterar för er nu är alltså någon slags halvfärdig version, som dock ändå lyckas visa ganska bra vad mitt drömliv innebär. Så länge jag har chansen att umgås med mina vänner, och min familj så är jag alltigenom nöjd. För utan dem vore livet faktiskt ingenting. Dem och kaffe, haha!


Mitt drömliv - i kollage var alltså veckans tema. Det är hos Caty som ni finner de andra bidragen!

Grattis finisar!

Publicerad 2012-02-08 08:37:15 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Hej hopp! Idag är det den 8:e februari vilket betyder födelsedagar i min familj. Både min snygga lillebror och min snygga kusin fyller år, 19 respektive 23. Grattis finisar!


Haha, insåg precis att bilden på brorsan och mig är sjukt seriös. Och att bilden på kusin och mig inte är så seriös. Men, for your information, vi är oftast ganska oseriösa allihop haha!

Bröllopsinbjudan

Publicerad 2012-02-06 16:46:35 i Grafisk design, Kommentarer (1)

Det är en sådan lycka att få bröllopsinbjudningar tycker jag. Nu får man ju inte det jätteofta kanske, men det känns ju som om det kommer bli lite vanligare nu i takt med att man bli äldre och vänner helt plötsligt gifter sig hit och dit. Häromdagen fick jag hursomhelst en bröllopsinbjudan, som jag dessutom blev lite extra glad över. Det var nämligen något som jag hade hjälpt till att utforma! Hur kul är det inte att får en bröllopsinbjudan som man gjort själv liksom?


Man kan nästan säga att det är mitt första "jobb", så lite stolt är jag nog hehe..

Piktogrammen

Publicerad 2012-02-05 20:20:32 i Illustrationer, Kommentarer (1)

Sådär, nu är jag klar med mina piktogram som vi fick i uppgift att göra i förra veckan. Så här ser dom ut!


Skulle väl antagligen kunna ha gjort dem lite mer originella och "outside-the-box" men nu blev det inte så. Detta får duga känner jag! Nu ska jag sitta och titta på nån serie och bara koppla av. Det kommer liksom vara det bästa sättet att avsluta en perfekt söndag på!

My heart

Publicerad 2012-02-04 14:07:28 i Skisser och teckningar, Kommentarer (1)

Jag sitter här och är lite förundrad över att det redan är lördag. Håller för fullt på med mina stolar, och imorse slipade jag äntligen klart sista stolen! Så himla skönt! Nu ska jag bara måla den sista ett par gånger, och så ska alla slipas till i kanterna så de får den här slitna, gamla känslan.

Igår var det en riktigt fin fredag för min del. Började ju med vackert snöig morgon som sedan övergick i en lugn hemmaeftermiddag då min vän Olivia spontant kom förbi och drack kaffe med mig. På kvällen hade Anna, Rebecca, Isabell och jag ännu en av våra pysselkvällar. Vi pysslade, åt cupcakes, och diskuterade snygga manliga kändisar.

Jag satt och ritade lite på känn, och detta var bland annat vad som dök upp på papperet. Har blivit lite förtjust i hjärtan, och då menar jag riktiga sådana alltså..



Ikväll är det melodifestival så det blir nog till att titta på det hos några kompisar, även om jag inte är ett enormt fan av melodifestivalen. Jag gör det mer för det fina sällskapets skull! Ha en bra lördag!

Magiskt snöväder

Publicerad 2012-02-03 12:17:24 i Fotografier, Kommentarer (4)

Perfekt fredag. Magiskt snöväder imorse, och nu Coldplays nya album och en kopp varm choklad. Det är väl livet va?

Varsågod, mamma!

Publicerad 2012-02-02 18:45:55 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Jag har kommit på en sak. Jag har glömt bort att skicka ett recept till min mamma. En gång när jag var hemma i Stockholm hittade jag ett recept på müsli, och det såg gott ut, så jag skrev av och provade. Nu ville mamma ha det, för hon hittar tydligen inte lappen som jag skrev av från början. Så jag tänkte att jag skriver det här, så alla kan ta del av detta om man har lust att göra sin egen müsli. Själv är jag beroende! Kan inte återgå till vanlig, smulig köpemüsli efter den här krispiga varianten!

Till denna müsli behöver du:

1 dl sötmandel
2 dl solroskärnor
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl havrekli
3/4 dl råsocker
4 msk rapsolja
2 dl vatten
2 dl russin
(i den här senaste satsen jag gjorde hade jag i lite gojibär också, bara för att jag hört så mycket bra om dem)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandeln grovt. Blanda sedan alla torra ingredienser utom russinen. Blanda rapsolja och vatten, droppa över grynblandningen och blanda runt. Häll ut blandningen i en långpanna och rosta i mitten av ugnen i 20-30 minuter, rör om lite då och då. Låt sedan kallna och ha i russinen. Förvara i en burk med tätt lock!


Varsågod, mamma!

Cravings

Publicerad 2012-02-02 10:00:00 i Illustrationer, Kommentarer (5)

Torsdag. Lite skola och hemgrupp står på schemat. Och som varje torsdag har jag hakat på veckans tema och gjort en liten illustration efter det. Den här veckans tema är "Craving" och fler konstverk finns att skåda här!

När jag hör craving tänker jag direkt på mat, jag har alltid varit ett matvrak och kommer alltid att vara. Något som jag gillar extra mycket, och kan få sjukt sug efter, är mackor. Vanliga, hederliga mackor med typ smör och ost, det skulle jag leva på om jag kunde! Något annat som jag också måste ha då och då är givetvis choklad. Ljus eller mörk och i alla möjliga former och smaker. Det finns nästan alltid någon sorts choklad hemma hos mig! Så här har vi mina cravings, "laster" om man så vill, i en fin liten kombination. Något som jag inte skulle prova i verkligheten dock...de passar bättre för sig själva.

Segdag

Publicerad 2012-02-01 17:29:20 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Seg dag idag..drömde jättekonstigt inatt, så det kändes liksom inte som att jag fick en bra sömn. Men jag har varit ledig från föreläsningar idag, så det var gött. Har suttit här hemma och skissat lite istället. Bland annat på torsdagstemat, och så på min skoluppgift som ska vara klar på söndag. Den gick ju ut på att vi skulle göra piktogram till fyra olika OS-grenar. Det är en liten utmaning eftersom de ska vara informativa, samtidigt som man vill sticka ut lite och göra något annorlunda. Vet inte om jag lyckats så bra med det sistnämnda, men jag är bara på skisstadiet än så länge.


Nu ska jag fara iväg och dansa. Hej!


Prenumerera och dela