johannalilian

God morgon

Publicerad 2012-01-31 08:31:09 i Skisser och teckningar, Kommentarer (0)

Jaha, då sitter jag här vid köksbordet och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Klockan är halv nio och jag har redan målat på ett lager färg på en av mina stolar. Skulle egentligen haft föreläsning nu på morgonen, men den blev inställd så här är jag nu. Äsch, jag kanske skulle ta och krypa ner under täcket...

 

En liten skiss jag gjorde igår när jag satt på den sena föreläsningen om studieteknik, och koncentrationen började tryta lite...

Tranorna

Publicerad 2012-01-30 21:52:14 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (2)

Här har ni resultatet av gårdagens nattpyssel. Nu hänger tranorna så fint i öppningen till min lilla skaparvrå.


Kom hem från skolan för typ en timme sedan, satt på en föreläsning om studieteknik. Riktigt intressant faktiskt, nu gäller det bara att ta det man lärt sig och tillämpa det. Nu har jag också köpt biljetter till Coldplay när de spelar på Stadion i sommar, och jag sitter här och flinar lite dumt. Kan inte riktigt greppa, kommer bli så fantastiskt bra!

Lätt att fastna med

Publicerad 2012-01-29 23:08:36 i Inspiration, Kommentarer (2)

Eftersom det inte gick några bra filmer på TV så har denna söndagkväll gått åt till att klippa och vika. Lätt att fastna med! Idag har jag också bakat chokladbiscottis, som fick ersätta de gamla pepparkakssmulorna i glasburken i köket haha! Det var så dags nu kände jag.

Mmm, pancakes...

Publicerad 2012-01-28 17:36:59 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Åh vad trött jag är! Jag har slipat stolar hela förmiddagen, och det är inte det mest fridfulla man kan göra en lördag ska ni veta. Hade jag haft ett badkar hade jag legat där nu förmodligen...orkade slipa en och en halv stol, sen sa mina stackars fingrar ifrån, plus att hela lägenheten nu är täckt av ett tunnt lager slipspån. Tror också att jag håller på att bli sjuk, jag har ont i halsen, näsan är på väg att täppas igen och jag har haft ont i huvudet typ hela dagen. Därför utrotar jag alla planer på att överhuvudtaget lämna lägenheten och stanna under en filt och kolla serier på datorn istället. Tyckte lite synd om mig själv eftersom jag hellre hade åkt in till stan och spela spel med mina vänner...så jag gjorde pannkakor till mig själv. Orkade halva portionen, så jag sparar resten till sen haha.

Amerikanska pannkakor med vaniljsmak toppade med creme fraiche och frysta bär. Så dödligt gott.

Festlig lördagsmorgon

Publicerad 2012-01-28 10:31:37 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (4)

Haha, alltså mina kompisar här i Jönköping är lite knäppa. Vilket är väldigt bra eftersom jag förmodligen skulle känna mig väldigt ensam om jag var knäpp alldeles själv! Igår hade jag några av mina kompisar på lite pyssel- och filmkväll, och medan jag, Tanya och Fredrika var och hyrde film så tyckte väl Anna, Isabell och Erika att det var läge för lite bus. Imorse när jag vaknade och skulle göra frukost så märkte jag att det låg lite lustiga lappar på lite lustiga ställen...och sen när jag slog på datorn möttes jag av tre galningar haha! Såna små grejer som gör en lördagmorgon lite extra festlig sådär!


Haha, älskar sånt här! Nu ska jag fortsätta på mina stolar och sen blir det kanske lite träning på Friskis. Ha en toppenlördag nu hörni.

Ett litet tips

Publicerad 2012-01-27 12:19:17 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

För ett tag sedan skrev ju jag om att jag skulle ta en Facebook-paus, av den anledningen att jag helt enkelt var inne alldeles för mycket och framför allt stressade upp mig så mycket över att jag hela tiden måste ha koll på vad som händer. Det är ju liksom den jag är, jag vill ha koll. Så jag loggade ut, avinstallerade appen på mobilen och sa hejdå på obestämd tid. Det höll i ungefär en vecka haha. Men det som är lite sjukt är att det faktiskt hjälpte rätt så mycket. På den veckan lyckades jag ändå varva ner såpass mycket att jag inte känner samma behov av att gå in på Facebook som förut. Och bara det att jag faktiskt tog bort appen, gjorde det mesta, den är fortfarande borta! Så om ni känner att Facebook tar upp för mycket tid och har en smartphone med facebookappen; ta bort den. Så himla skönt :)


Jag är ledig idag också, så nu ska jag ta och sätta mig och börja kolla på det där Once upon a time som alla snackar om. Får se om jag får något sånt här måste-prata-av-mig-ryck sen haha! Fridens.

Zimba

Publicerad 2012-01-26 10:00:00 i Målat, Kommentarer (8)

Jaha, då var det torsdag igen då! Och torsdag betyder tema. Nu har ju skolan kommit igång, så nu behöver jag inte ta mig an torsdagstemat för att sysselsätta mig...men det kan ju vara kul att göra när man hinner, och den här veckan hann jag måla ihop en liten teckning av min fina lilla Zimba (referensbilden har ni här). Målade den igår kväll, när jag som vanligt kände mig lite mer kreativ än på dagen. Blev ganska nöjd, med tanke på att jag typ aldrig målar med mina akvarellfärger. Den gör henne ingen rättvisa förstås, eftersom hon är mer än bara en söt liten hund. Hon är så himla fin på insidan också, så snäll och glad. Åh, nu drabbas jag av lite plötslig Zimba-saknad här! Nåväl. Mer om hundar och torsdagstemat hos Smäm.


Nu blir det skola! HEJ.

Att vara Äntligen-Hemma-händig

Publicerad 2012-01-25 20:12:03 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Ja så här långt kom jag idag med första stolen, slipning och grundmålning. Det tar ju sitt lilla tag, men det är kul att vara lite sådär Äntligen-Hemma-händig och göra sakerna själv!



När jag inte orkade måla mer började jag skissa lite på skoluppgiften, som går ut på att vi ska göra egna piktogram till fyra olika OS-grenar. Fick lite idéer så det ska bli kul att jobba vidare på. Nu ska jag på Skypedejt med Elsa, ganska så najs asså!

Mina fina stolar

Publicerad 2012-01-25 10:35:38 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Idag är jag ledig från skolan, helt fantastiskt. Jag har lite skoljobb som ska börjas skissa på, en kul uppgift som jag kan berätta om lite senare! Sen så håller jag på med torsdagstemat och min lillebrors födelsedagspresent, alltså mycket att skissa på! Däremot tänkte jag inte sätta mig och skissa nu, utan jag tänkte måla. Och inte på papper, utan på mina fina stolar som jag fick i julklapp! Mina robusta furustolar ska bli vita och rustika. Kommer bli så fint!

Favoriter

Publicerad 2012-01-24 22:12:50 i Fotografier, Kommentarer (0)

Eftersom jag helt plötsligt fått en del att tänka på så får ni några av mina Instagram-favoriter så länge.

Världens vackraste och goaste

Publicerad 2012-01-23 23:12:06 i Inspiration, Kommentarer (2)

Åh jag är så lycklig. Vet ni varför? Därför att jag känner att det äntligen händer något. Inte sådär pang bom, utan lite sådär smygande. Små saker i taget. Små men viktiga. Guldkorn. Det är nästan som om de avlöser varandra, som ringar-på-vattnet-grejen. Ett ord här, en tanke där. Hemma efter en underbar kväll med hemgruppen nu, känns så himla skönt att det har funkat med hösten, och att vi fortsätter nu.

Lite mer att se fram emot (mest för min egen del haha) är torsdagstemat som jag så glatt börjat haka på nu! Blev helt överlycklig när jag såg att temat för veckan är hundar, eftersom familjen hemma i Stockholm har (enligt mig själv) världens vackraste och goaste! Innan vi skaffade henne så förstod jag aldrig hur mycket ett djur kan betyda för en, och henne kan jag sakna riktigt, fruktansvärt mycket ibland. Hur kan det bli annat än bra med Zimba som inspiration?

Temys och friska fläktar

Publicerad 2012-01-22 16:16:03 i Fotografier, Kommentarer (0)

Lite bilder från gårdagens temys hos Isabell. Spel, te och snö som faller utanför fönstret, ett perfekt sätt att tillbringa lördagen på efter fredagens utflykt.



Det här har varit en sån sjukt bra söndag. Jag hade ju tidigare i veckan känt att jag inte hade så mycket inspiration, och inte bara lite inspirationstorka, utan snarare tvivel på att jag klarar av att göra min egen grej. Jag har tyckt att det är så svårt att inte påverkas negativt av att se vad andra gör och inte drabbas av prestationsångest. Men efter en väldigt träffande predikan och lite bön i Kungsporten idag känns det inte längre så. Nu känns det som om en frisk fläkt har virvlat upp allt på insidan. Nu känns det som om jag klarar av det här, och framför allt, att Gud klarar av det här. Känns riktigt himla bra!
Och faktum är att jag redan nu ska göra något åt inspirationen och börja på något som jag tänkte min bror ska få i födelsedagspresent. Tror inte att han läser bloggen, men för säkerhets skull lägger jag inte upp något förrän efter han har fått det. Men jag kan avslöja att jag på riktigt tror att det kommer bli bra.

Finfredag

Publicerad 2012-01-21 21:34:32 i Fotografier, Kommentarer (0)

Ja nu är jag då tillbaka från roadtrippen jag skrev om tidigare. Det började med ett sms från Olivia som tyckte det skulle vara så sjukt kul om vi åkte och överraskade vår vän Ia som skulle ta sin sjuksköterskeexamen på fredagen. Vi skulle i så fall behöva en bil och åka tidigt från Jönköping eftersom hon bor uppe i Bjursås. Dalarna. Minst fem och en halv timmes restid. Men allt löste sig, och runt tio igår förmiddag åkte vi från Jönköping. Först förbi Linköping för att hämta Erica, och sen vidare mot Bjursås. Vägen dit var fruktansvärt fin, vädret var perfekt, och ju längre norrut vi kom desto mer snö låg på marken. Väl i Bjursås var det inte det lättaste att hitta, men till slut stod vi där mitt i skogen, i snön, utanför dörren, sjukt spända på reaktionen. Reaktionen blev precis som vi hoppats på, glädjetjut och kramar, och innan vi visste ordet av kom Ias mamma med sitt sjungande dalmål och bjöd på kaffe och paj. I två timmar kunde vi sitta och prata och skratta, sen skulle Ia in till Falun och vi var tvugna och att åka hem igen. Skitmysko fredag alltså, mycket åka bil blev det. Men så himla lätt värt det.


Ia, det var så kul att träffa dig, och jag hoppas det inte dröjer så länge tills vi träffas igen. Puss och kram!

Spontan roadtrip

Publicerad 2012-01-20 11:03:39 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Eftersom jag är ledig från skolan idag tar jag och några kompisar en spontan roadtrip norrut. Mer om vart och varför när jag kommer hem!


 

Gammal och ny

Publicerad 2012-01-19 13:25:16 i Skisser och teckningar, Kommentarer (10)

Nejmenjustdet! Det är ju torsdag, vilket betyder torsdagstema! Den här veckan var det Emilia (nollfemnolltvå) som bestämde temat, så det är dit ni får gå om ni vill se mer av de små verk som går i temat. Temat är Gammal och ny och här har ni min tolkning. En gammal dam (som jag tycker känns lite som en Greta) med ett par alldeles nya solglajjer. En lättsam och glad tolkning från mig den här veckan alltså.

Tecknad på vanligt skisspapper, med grafit- och tuschpenna och med lite tillfix i Photoshop.

Nu får du ta över

Publicerad 2012-01-19 11:54:17 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (2)

Det här kommer bli en lite konstig dag känner jag. Kunde inte sova inatt, tror att jag drack liiite för mycket kaffe liite för sent. Så för att sysselsätta mig i natt, skrev jag lite dagbok. Jag brukar ju inte vara så djup och personlig här på bloggen, men någon gång måste ju vara den första. Vet inte om det verkar vettigt, det jag har skrivit, eller om ni förstår något. Det var ju trots allt mitt i natten.

19 januari 2012
Torsdag, 01.44

Jag kan inte sova. Ligger och vrider på mig. Tänker. Har lite nattlig prestationsångest. Tänker bland annat på alla de bloggar jag läser, många med kreativ inriktning. Funderar över hur man egentligen gör för att skilja sig från mängden. Bli ihågkommen. Vara speciell. Lyckas. Samtidigt måste jag påminna mig själv om att det inte är det här som livet går ut på, även om man lätt skulle kunna tro det. Karriär, pengar och framgång är inte automatiskt lika med lycka. Och ändå lägger jag ner så mycket tid och energi på att fundera och framför allt oroa mig över detta. Blir inte klok på allt, känner att orken inte räcker till. Och då har jag inte ens fyllt 22 än.

Men jag ber, så intensivt jag bara kan, att jag inte ska bli lämnad ensam i det här. Att även jag har en mening med mitt liv, och att det finns en plan. Att det finns någon som har betydligt mer koll än jag. Att våga tro och lita på något sådant och släppa den egna kontrollen är för mig nog det läskigaste som finns. Men eftersom jag själv inte kan ha den kontroll över mitt liv som jag önskar att jag hade, så är det väl lika bra att överlåta kontrollen till någon som kan ha den. Någon som vet precis vad som ska göras, utan att kanske ens göra en lista. Här har du, Gud. Jag försökte ha full kontroll över hela mitt liv, men det funkar inte. Nu får du ta över.


"Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet"

Två månader och sex dagar

Publicerad 2012-01-17 21:41:57 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Så längesedan var det jag tränade överhuvudtaget. Kan ni fatta!? Två månader och sex dagar. Har ju mycket att göra med att det blev så mycket i skolan innan jul, men under julen var det bara ren lathet...men idag hände det äntligen! Gick på ett vanligt, hederligt aerobicspass med min vän Hilda, och jag blev jättetrött! I mitt fall verkar koordinationen vara lite av en färskvara också...men det var hursomhelst hejdlöst skönt.  Så detta tänkte jag lätt fortsätta med!

Fast den här träningen saknar jag...

Jag är tillbaka

Publicerad 2012-01-16 18:57:11 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Ja, då sitter jag här igen, i min lilla men ändå väldigt sköna soffa. Tvättmaskinen går. Ljusen är tända. Myspysbyxorna är på. Teet är varmt och TV:n visar How I met your mother i bakgrunden. Jag är tillbaka! Det har varit väldigt kul att vara hemma över lovet och umgås med familj och vänner, men nu är det skönt att vara Huskvarna-hemma. Hade de två första föreläsningarna för terminen idag, och jag tänkte köpa mig ett månadskort på Friskis så att jag kommer igång med träningen också.
En annan liten nystartsgrej är att jag tänkte ta en Facebook-paus. Det kommer bli svårt, och det är precis av den anledningen som det behövs. Men det känns bra också! Som sagt, det behövs.


Snart blir det till och packa upp det sista!

Secondhandshopping och kvalitétsfika

Publicerad 2012-01-14 18:46:46 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Oj vilken lördag. Började dagen med att gå runt lite med mamma på Skopan Secondhand i Upplands Väsby, där jag jobbade ibland när jag fortfarande bodde i Stockholm. Men nu var det ett tag sedan som jag var där senast, så det var faktiskt riktigt kul. Hittade givetvis en massa fina grejer att ta hem till lägenheten i Huskvarna. Bland annat två orientaliskt mönstrade kuddar, några böcker och så två flaskor som passar perfekt som ljusstakar. Efter shoppingturen tog mamma, lillasyster och jag en fika på Garden och hade lite kvalitétstid. Det gillar vi!




Nu ska jag börja packa ihop allt som jag har köpt och haft med mig hit till Stockholm, för i morgon bär det av mot Jönköping igen!

Torsdagstema

Publicerad 2012-01-12 16:11:49 i Skisser och teckningar, Kommentarer (2)

Stötte på en kul grej imorse, vilket passade perfekt denna gråa tråkiga stanna-inne-torsdag. Kollade runt på lite olika bloggar som man gör ibland, och hamnade hos Smäm. Hon har ju en sån här liten "utmaning" varje vecka, att teckna efter ett speciellt tema och sedan lägga upp resultatet på sin blogg, och den här veckan är temat "fint och fult". Tänkte varför inte, och satte igång med lite olika idéer som dök upp i huvudet. Det slutade med en enkel skiss med en vanlig stiftpenna, eftersom alla mina papper och pennor är i Huskvarna hehe...men det blev okej till slut. Min tolkning är helt enkelt, baserat på egna erfarenheter, att det inte är så lätt att bestämma vad som är fint och vilken stil som man tycker är fin. Jag tycker att väldigt många olika stilar är snygga, och kan oftast inte bestämma mig vilken stil jag ska ha och vem jag ska vara. Vad är egentligen fint och fult? Då händer det ibland att det blir en finful mix av alltihop. Ungefär. Fattar ni?

Tjejkväll

Publicerad 2012-01-10 21:40:30 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Igår hade jag en lite låg dag. Var inne i stan med kusin Sandra på dagen, men blev akut illamående och yr och allt möjligt, så vi var tvugna att åke hem fort som attan. Blev lite bättre när jag kom hem och fick vila, och sen när mamma kom hem så hade vi en liten myskväll, bara hon och jag. Vi kröp under en varsin filt, åt glass och kollade på tjejfilm. Bästa hälsokuren. Nu ska jag ta tag i städandet av mitt tillfälliga rum och ikväll blir det bio (hoppas jag slipper plötsliga insjuknanden då..) Hej!

Ut i kylan

Publicerad 2012-01-09 15:35:28 i Fotografier, Kommentarer (0)

Okej, så jag kom på något att göra i alla fall. För precis när jag hade skrivit klart inlägget innan, så tittade jag ut genom fönstret och insåg att ljuset ute var perfekt för en måndagsfotografering. I med lurarna i öronen, och så ut i kylan.

Sommarkvällar

Publicerad 2012-01-09 12:53:21 i Fotografier, Kommentarer (0)

Usch, jag dör av tristess. Är helt ensam hemma, har inte ens en liten hund att gosa med. Skulle behöva städa upp lite, och ta hand om sådan där tråkiga, hushållsliga saker. Men det vill jag ju inte göra. Så jag redigerar lite bilder från i somras istället. Blev för en sekund lite sugen på sommarkvällar när fåglarna kvittrar fortfarande.

Bra, gripande och fruktansvärt

Publicerad 2012-01-09 00:49:10 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)


Bildkälla

Att en film kan vara så bra, gripande och fruktansvärd på samma gång. Såg Schindler's List nu ikväll, och har du inte sett den ska du göra det. Helt klart en av de bästa filmatiseringar som gjorts kring andra världskriget. Minns att jag såg den första gången när jag var lite för liten, och inte kunde sova efteråt. Andra gången jag såg den var faktiskt på bio, med skolan. Då grät jag floder. Är inte mycket för att gråta till filmer, men den här filmen är annorlunda. Att den är baserad på verkliga händelser är svårt att greppa.

Bra grejer

Publicerad 2012-01-07 17:06:06 i Fotografier, Kommentarer (1)

Det är helt fantastiskt hur ett möte med en annan människa kan ändra ens humör på en sekund. Imorse kände jag mig ärligt talat inte alls bra, mentalt typ. Lite självförtroendedipp sådär. Men jag tog bilen till Sollentuna Centrum, satte mig på caféet Garden (centrums finaste café för övrigt), och brunchade med min underbara vän Lina. Vi har inte setts på ett tag nu, och Lina hade mycket bra grejer att berätta. Det var precis vad jag behövde. Inte någon egoboost eller så, utan bara få höra hur bra någon annan mår och få bli positivt påverkad av det. En promenad med Zimba efter det, och så lite mer prat i vardagsrummet. Skön lördag. Nu ska vi titta på film och fortsätta ha det bra.

Skridskor

Publicerad 2012-01-06 13:50:04 i Fotografier, Kommentarer (0)

Just nu känner jag mig lite sugen på förändring. Jag har ett välbekant pirr i kroppen som får mig att vilja sätta igång med saker. Det blir väl lite så efter jul, dels eftersom mitt jullov har bestått av en hel del slappande, och dels för att jag fick de där köksstolarna i julklapp som jag vill fixa till och måla om! Börjar bli lite sugen på att börja plugga igen, och att få komma hem till mitt ritblock. Igår anmälde jag mig till en danskurs som ska bli så kul att börja med, och idag ska jag hämta upp ett blocketfynd som jag ska få in i min lägenhet någonstans. Jag är liksom på gång! Kan vara så att jag fortfarande är lite taggad efter nattens hockeymatch också, haha (JVM-final, Sverige vs. Ryssland, om ni missat). Den var så tokspännande att pirrigheten sitter kvar...fick förresten åka lite skridskor jag också nu på förmiddagen, med brorsan och Danne. Fint väder var det också!

Kom tillbaka

Publicerad 2012-01-04 12:38:30 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Idag är det en sån där dag då jag egentligen inte vill gå ut, fy vad det regnar. Fast det måste jag för jag ska träffa T och N, vi ska äta lite i Kista och sedan gå på bio! Det ser jag i fram emot! Fast jag önskar att minusgraderna och frosten ville komma tillbaka.

2012

Publicerad 2012-01-01 21:00:23 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (1)

2012 alltså! Året då jorden kanske går under. Året då Petter kanske gifter sig. Året som kommer bli grymt om man tolkar facebookstatusarna. För min egen del så var 2011 lite vacklande till en början, men bättrade sig. Så om det fortsätter i samma stadiga takt, kan jag hålla med Facebook. 2012 kommer bli grymt. Åtminstone var övergången det! 2012 firades alltså i en liten stuga mitt i skogen med världens goaste gäng. Mys framför öppna spisen, frostpromenad och så festmiddag på det. Vid tolvslaget gick vi ner till sjön och ut på bryggan för att titta på stjärnorna, lyssna till fyrverkerierna långt borta, skicka iväg några själva, tända tomtebloss och önska varandra gott nytt år. Kunde inte bli bättre! Tack för en så himla bra nyårshelg hörrni.



Prenumerera och dela