johannalilian

I min väska

Publicerad 2012-03-29 10:56:27 i Illustrationer, Kommentarer (1)

Åh vad skönt! Äntligen har jag hunnit med torsdagstemat! Egentligen så börjar det bli ganska så mycket i skolan nu, men jag tog mig tid igår kväll att skissa lite innan jag gick och la mig. Och idag börjar jag inte förrän vid ett, så nu på morgonen kunde jag i lugn och ro sitta och rita i Photoshop.  Och det här är alltså (lite av) vad jag har i min väska, som är temat för veckan.
Sofie bestämde temat, och där finns alla andra som har bidragit.
illustration
I min väska alltså. Min favorit-plånka med blommig insida, mobilen och de kassa hörlurarna, ett paket tuggummi, något par solglasögon såhär i soliga dagar, nycklar, mitt ros- och vaniljläppglans och diverse pennor och småkrafs. Standardinnehållet kan man väl säga. Insåg förresten att proportionerna är lite hej kom och hjälp mig, men det gör ju inget!

Annars då? Tjaa, nya kurser i skolan, Interaktiv Multimedia och Bild- och fototeknik. Alltid lite extra mycket att tänka på då typ. Interaktiv Multimedia verkar så sjuukt krångligt men än dock intressant. Men Bild- och fototekniken verkar bara intressant haha, ser mycket fram emot den!

Födelsedagsbrunch

Publicerad 2012-03-25 19:39:37 i Fotografier, Kommentarer (1)

Det finns tillfällen då jag verkligen känner att jag trivs med mitt liv här i Jönköping. I fredags blev jag och Erika bjudna på födelsedagsbrunch med pannkakor, smoothie och färsk frukt. Vi åt tills vi nästan sprack, och sedan tog vi en promenad i solen. Man kan ju inte annat än att älska sina vänner, våren och livet!

Besök

Publicerad 2012-03-20 16:52:33 i Fotografier, Kommentarer (1)

Melody
Igår hade vi besök av min moster som kom på lite födelsedagsfika. Med sig hade hon sötkusinerna, Tyra och Melody. Så mysigt att träffa dem igen, och att få leka och gosa lite med Melody gjorde födelsedagskvällen extra fin!

When she was 22 the future looked bright

Publicerad 2012-03-19 12:13:09 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (1)

19 mars. Min födelsedag, vilket ju är helt galet. Jag kan väl ändå inte vara 22 redan?? Men jo, för 22 år sedan låg mamma på Karolinska och hade ont i magen. Då var det soligt och varmt har jag fått berättat för mig, idag är det värsta snöstormen. Men det gör inte mig så mycket, planerar ändå inte att gå ut! Eftersom det är måndag och alla här hemma är på jobbet så firade vi mig lite igår. Först åt jag lunch med ett stort gäng av mina vänner, följt av tefika. Sedan var vi på en musikal som en kille i kyrkan har satt upp, och efter det blev det ett halvspontant släktkalas hemma hos oss med chokladkaka och paketöppning. Inte alls dumt sätt att fira sin födelsedag på! Idag har jag firat lite med att ligga kvar extra länge i sängen, äta lite av gårdagens chokladkaka till frukost och sjunga i duschen! Inte heller så dumt faktiskt.Och appropå födelsedagar och så, så fyller även min vän Erika år idag. Fast bara 21, höhö. Grattis på oss Smurf-Rikis!

Hem till Stockholm

Publicerad 2012-03-15 12:02:09 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (1)

Hejpåer!
Idag är det ju torsdag och jag hade hoppats på att jag skulle ha något att visa den här veckan, men jag har inte hunnit på grund av skolan. Har inte ritat efter torsdagstemat på ett tag, vilket är synd för jag gillar det verkligen. Men man vill ju inte att det ska blir ett måste och att stressar ihop något fast man egentligen inte hinner. Men nästa vecka är jag ledig så jag hoppas på något då! Det gick för övrigt bra på redovisningen igår, och idag åker jag hem till Stockholm för att njuta över att jag inte har så mycket att tänka på den kommande veckan. Ska bli så skönt att komma hem, nu var det ju inte sen i julas och jag saknar familjen, hunden och vännerna!

Vitt och virkat

Publicerad 2012-03-13 19:08:53 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (3)

Ojdå, vad jag inte har hunnit blogga de senaste dagarna. Inte för att det gör så mycket, det kan vara rätt skönt ibland och ni har inte missat så mycket. Vi är inne i det sista av projektet i marknadskommunikation, imorgon är det redovisning och nu ska jag sitta och göra klart det sista på hemsidan som är en liten del av alltihop. Men trots den lilla släng av pluggångest man får när det börjar dra ihop sig så har jag lyckats hålla humöret uppe tack vare den grymma helgen och det helt underbara vårvädret. Det enda dumma med våren är dock att man blir så shoppingsugen, och är man student och inte har så mycket pengar över för sådant så är det av någon anledning extra svårt att låta bli...så den här veckan har jag inte låtit bli. Helt enkelt.
Vitt och virkat blev det. Det är ju så att man längtar lite!

Födelsedagsfredag

Publicerad 2012-03-10 12:01:21 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (1)

Jag älskar lördagar. Speciellt när fredagen kändes som lördag, så att jag vaknade upp imorse och tänkte "söndag", för att sedan inse "nej, lördag!!".

Fast jag älskar fredagar också! Speciellt när man spenderar dem med att fira födelsedagsbarn med några av sina bästa vänner. Eftersom Olivia fyllde år i onsdags, jag fyller nästa måndag och Ellen fyllde igår så passade vi på att äta middag tillsammans. Egentligen var det inte så värst födelsedagsaktigt, vi försökte sjunga för Ellen men det misslyckades. Men alla var på det här skratthumöret som vi oftast är när vi ses (trots att jag inte lyckades fånga det på bild), och jag kom inte i säng förrän vid två.KONY2012

Publicerad 2012-03-07 21:43:33 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Alltså, det här med KONY 2012. Den här videon har ju cirkulerat rätt mycket på facebook, twitter och andra sociala medier. När jag såg den idag var jag snabb att dela på facebook, och det låter ju helt fruktansvärt att den här mannen, Joseph Kony, skulle vara den dom säger att han är och göra det han säger att han gör. Videon berörde mig otroligt mycket och jag tror de flesta känner som jag.

Men..

...så läser jag det här (gör det ni också!) och blir rädd, arg och trött på hela den här SKITVÄRLDEN. Vem har rätt, vem har fel? Finns det ens rätt och fel, eller är allt bara en en enda sörja?

Det enda jag kan säga är att jag är så tacksam att jag är kristen. För om jag inte skulle vara det så hade jag inte vetat vad eller vem man ska tro på just nu. Är det så svårt att vara en bra människa? Är det så fruktansvärt svårt att bry sig mer om sina medmänniskor än om sina pengar eller sin makt? Ja tydligen. Därför är jag som sagt sjukt tacksam över min tro på Gud, som ger mig lugn i en omgivning som bara är kaos.


Jag är vägen sanningen och livet.
Joh 14:6

När det kliar i kroppen

Publicerad 2012-03-06 20:24:49 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (3)

Eftersom det inte har hänt så supermycket att hurra över såhär i början på veckan så hänger jag kvar lite i den fina helgen. Var i Smedjehovs ishall i söndags och tittade på SM i teamåkning. Det är första året på väldigt länge som jag inte tränar eller tävlar teamåkning överhuvudtaget, så det var väldigt kul att i alla fall få titta lite och träffa lite gamla vänner. Men jag saknar det, och det kliar i hela kroppen när jag tittar på alla lagen som åker!


Eksjö på en lördag

Publicerad 2012-03-04 21:51:18 i Fotografier, Kommentarer (6)

Igår spenderade jag nästan hela dagen i Eksjö med Olivia, Ellen och Maja. En av anledningarna var att få träffa snygg-Sara som vi inte hade sett på bra tag! Sara guidade oss genom Eksjö med sina små färgglada hus, och sedan åt vi pizza på en av de få ställen som hade lördagsöppet. På kvällen var vi på gospelkonsert, fikade flera gånger om och tog igen allt som hade hänt sen sist vi sågs.

Åh jag glömde...

Publicerad 2012-03-04 08:56:15 i Fotografier, Kommentarer (0)

Jag glömde att gratta min syrra på bloggen! Jag brukar ju alltid göra det, så även om jag både smsat och skrivit på facebook så kände jag att en grattning här inte går att hoppa över. Så här kommer den, dock två dagar för sent...grattis på 17-årsdagen lilla lillasyster!


Jeansjackan

Publicerad 2012-03-01 19:45:49 i Illustrationer, Kommentarer (3)

Idag för torsdagstemat har jag jobbat lite annorlunda. Jag har nämligen inte hunnit eller orkat skissa något, eller illustrera något i datorn. Så jag satt på bussen och illustrerade i telefonen! Fantastiskt vad man kan göra nuförtiden haha :P Hursomhelst, vårtecken för mig är bland annat när man får sätta på sig jeansjackan. Den känslan..mer vårtecken hos Emilia!
Gjord med appen ArtStudio.


Prenumerera och dela