johannalilian

lever

Publicerad 2012-11-30 00:38:33 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Nej, har fortfarande ångest över skolarbetet, jag är inte tillbaka riktigt än. Men jag är bara tvungen att berätta att jag fortfarande lever och att detta videoklipp får mig att vilja gråta lite.

bear with me

Publicerad 2012-11-20 23:43:37 i Illustrationer, Kommentarer (0)

Okej. Bara för att jag har skitmycket att göra och verkligen inte hinner så kände jag helt plötsligt för att möblera om här på bloggen lite. Men sånt görs ju inte över en kaffe bara, så just nu får vi nöja oss med detta vackra gratistema tills jag har tid att sitta (vilket väl lär bli efter jul eller så!?). Såatte, bear with me.
 

Livstecken

Publicerad 2012-11-19 10:21:07 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Nu är det sådär mycket i mitt huvud igen att jag konstant går runt med en liten liten huvudvärk. Min lägenhet är obekvämt grisig och jag måste verkligen gå och handla nu, för i morse åt jag upp sista frukosten. Det kan därför bli lite tomt här ett tag, så jag föreslår att kolla mitt Instagram och Pinterest istället. Där får man i alla fall lite livstecken ifrån mig. Här är några av mina inspirationsbilder från Pinterest de senaste dagarna. Novembergrått men ändå väldigt fint.
 

elsa lisa larson

Publicerad 2012-11-16 12:40:00 i Grafisk design, Kommentarer (1)

Okej, så den där bloggheadern jag suttit och knåpat på ett tag...nu är den klar! Blev riktigt nöjd med den, och ännu bättre var att Elsa blev jätteglad och nöjd! Såhär blev den:
 
 
Sen så tycker jag faktiskt att ni kan gå in på Elsas blogg och kolla, för det är ju där som den är som finast!

peonies

Publicerad 2012-11-15 21:02:43 i Illustrationer, Kommentarer (1)

Jag minns inte om jag har nämnt det förut, men förutom skolarbete och sånt så håller jag för tillfället på med att hjälpa min vän Elsa med en bloggheader. Hennes stil är väldigt mycket 50-talslockar och vintage, så det har varit sjukt roligt att jobba med. Det har tagit lite tid eftersom jag tappade min dator mitt i alltihopa, men nu tror jag faktiskt att jag snart är klar. Resultatet får ni inte se riktigt än, men jag tänkte bjuda på en liten del av den i alla fall. Dessa pioner finns nämligen med i headern som en liten detalj, men jag tyckte de blev så fina så de fick bli en egen illustraion också! Har förresten märkt att jag gillar det här med fyndiga, lite småtöntiga texter i mina illustrationer....hehe.
 

uttråkning deluxe

Publicerad 2012-11-12 15:52:57 i Fotografier, Kommentarer (1)

Usch, där kom den. Den här fruktansvärda känslan av att man är så himla uttråkad att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Som jag alltid får när jag har åkt tåg halva dagen och kommer hem och är för trött för att packa upp, men för uttråkad för att gå och vila. När man egentligen inte har lust att göra något, men liksom måste syselsätta sig för att om man inte gör det så dör man av tristess. Så, för att motverka detta så har jag försökt mig på att rita fler hjortar eller rådjur eller vad det nu är, och sen har jag gått runt med kameran och bara fotat..vadsomhelst för att inte svimma av ungefär.
 


På tåget

Publicerad 2012-11-12 08:52:00 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Nu sitter jag på tåget mot Jönköping igen, har haft en fin helg hemma men det är synd att det går så himla fort. Man hinner liksom inte träffa alla man vill träffa och så vidare. Får bli till jul istället! Under helgen har jag i alla fall fått hänga lite med familjen, och igår var det ju fars dag och allt. Av mig fick han ett litet kort och äran att hjälpa mig med en uppgift i grafisk design som jag var tvungen att göra, vilket för honom innebar lera i ansiktet och löv i håret. Han är fin min pappa som ställer upp hehe..


hej rådjur

Publicerad 2012-11-10 13:11:53 i Illustrationer, Kommentarer (0)

Tur att man har tråkigt ibland. Då blir det oftast ganska bra har jag lärt mig. Utvecklade det jag gjorde på den tråkiga föreläsningen igår på den tråkiga tågresan. Hej rådjur!
 

roo panes

Publicerad 2012-11-09 21:11:00 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Åh vad jag älskar när man stöter på nya artister med en hel hög med bra låtar! Tyvärr finns det endast en låt av denna herre på Spotify, men den är bra nog. Annars finns det lite här och på youtube också.
 

Hello deer

Publicerad 2012-11-09 16:39:55 i Skisser och teckningar, Kommentarer (0)

Ibland händer det att man tappar lite fokus på föreläsningarna. I onsdags var en sån dag...snart ska jag sätta mig på tåget till Stockholm. Ska bli så skönt att komma hem!

Pique-Nique

Publicerad 2012-11-06 22:22:00 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Efter föreläsningen idag på förmiddagen tyckte Anna, Erika och att det var dags för en inspirationsfika. På Klostergatan här i Jönköping ligger Pique-Nique, ett charmigt café som vi pratat om att gå till hur länge som helst så idag var det dags. Bland böcker som var upptravade längs väggarna, i soffor som skulle kunna ha stått hos min farmor åt vi vår hallonpaj och försökte få lite inspiration till kommande skoluppgift. Helt underbart cafe, tant-Johanna trivdes som fisken i vattnet. Efter det gjorde jag och Anna ett besök på Myrorna där jag hittade en liten resväska som blir en fin ersättare till den sunkiga sportbag jag använt varje gång jag åker upp till Stockholm över helgen. Nu vill jag bara att det ska bli fredag så att jag kan få använda den också!
 

 

Som vanligt...

Publicerad 2012-11-02 18:25:00 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

...när jag inte orkar blogga eller har något vettigt att skriva om så tar jag till Instagram.

 
 
Spontaninköp av ett par Converse i tisdags. På kvällen kunde jag såklart inte somna, så min lampa fick stå modell för lite nattligt fotograferande. På onsdagskvällen gick vi ut på kåren, och detta är ett lamt försök av mig att se lika fierce ut som Christoffer. Idag tog jag en fika med fina Sara, Maja och Ellen på Bernards där det hängde fina lampor i taket.


Prenumerera och dela