johannalilian

lägenheten

Publicerad 2013-04-19 11:39:38 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Just nu är jag själv i lilla lägenheten, min roomie och några till är på IKEA och äter svensk mat. Själv kör jag nog på amerikanskt, alltså typ McDonald's eller något liknande....kinesiskt är gott men kan bli lite för mycket ibland. Passade på att ta lite bilder på hur det ser ut här. Golvet är typ..kakel? Dörren känns som tagen från ett fängelse, det är skitigt precis överallt (trots städhets när vi kom) och allt känns ju såklart väldigt provisoriskt eftersom vi bara ska bo här några veckor. Men utsikten från balkongen är trevlig och det är väldigt fint med alla gröna träd överallt. Jag gillar det lite ändå!
 

great wall of china

Publicerad 2013-04-17 12:01:56 i Fotografier, Kommentarer (0)

Hej på er alla! Sitter just nu på vårt nya hem för de närmaste tre veckorna, i en studentlägenhet på Wanli University i Ningbo. Ningbo är en "mindre" stad tre timmar från Shanghai, med ca 6 miljoner invånare totalt om jag har fattat rätt. Jag och Erika bor tillsammans, känns bra! Ville egentligen bara titta in och lägga upp lite bilder från när vi var på den kinesiska muren för en vecka sedan. Blev inte så jättenöjd med bilderna, men några bra hittade jag i alla fall.
 
 
Känns helt sjukt att vi har varit där! Hursomhelst, idag har vi varit på besök på ett av de företagen som vi ska jobba för under tiden här i Kina. Vi tog också en sväng förbi ett schysst museum och Lao Wai Tan, ett populärt område med barer och restauranger där det lär bli en del gött häng framöver. Som vanligt skrivs det mer på resebloggen, och jag själv uppdaterar även en del på instagram. Hej hej så länge!

Hej från Peking

Publicerad 2013-04-11 14:23:42 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (0)

Sitter just nu på vårt hostel i Peking med ett halvtaskigt wifi, helt mör och trött efter en dag i solen. Jag har ju inte hunnit blogga nånting, eftersom det händer grejer typ hela tiden, men nu har jag lite tid över så jag tänkte uppdatera lite. Under de sex dagar vi har varit här i Peking har vi hunnit med Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Fågelboet, Kinesiska muren och en del fejkmarknader bland annat. Idag har vi besökt Himmelska templet och bara gått omkring i den gigantiska parken som ligger runtomkring, käkat glass, tittat på söta barn och gamlingar och bara NJUTIT. Det har varit så himla härligt väder här idag, varmt och vårigt!! Imorgon bitti åker vi till Shanghai, ska bli riktigt spännande! Om ni vill läsa mer om resan så uppdateras det mer på vår resblogg, kolla in den vetja. Hej så länge!

Mot Kina

Publicerad 2013-04-05 14:39:00 i Vardagsgrubbel, Kommentarer (1)

 

Yes, nu är vi äntligen på väg! Sitter på bussen mot Landvetter nu, och flyger först till Köpenhamn och sen därifrån direkt till Peking. Om jag har tid lägger jag kanske upp lite inlägg här, men under resan så kommer jag och mina vänner skriva en reseblogg som jag tycker ni kan kolla in! Nästa gång jag skriver är jag förmodligen i Kina. Galet!Prenumerera och dela